Nieuws

Bru·Taal

Op 6 mei zijn we te gast in Brugge op het Internationaal literatuurfestival Bru·Taal.
Onder de vlag ‘Brutalavista’ kapen we samen met 17 andere auteurs, makers, performers en muzikanten De Poortersloge. Hof van Eede neemt jou tijdens onze bijdrage samen met pianist Hendrik Lasure mee naar Odessa, een stad waar we nooit zijn geweest, maar wel ons hart zijn verloren. Deze performance van 15 minuten is een voorstudie van een voorstelling over Odessa die we (n)ooit zullen maken.

Voor meer info, klik hier.

Première speelreeks ‘Vanish Beach’

Onze premièrereeks van Vanish Beach loopt op z’n einde, met enkel nog twee speeldagen in een uitverkocht NONA, Mechelen.
Voor wie de voorstelling nog niet zag of ze graag nog eens wil terugzien, worden er binnenkort nieuwe data bekendgemaakt voor het najaar ’17.

Hieronder enkele quotes uit de pers:

**** De Standaard: “Vanish Beach is zonder twijfel het meest ambitieuze theaterproject van Hof van Eede tot nog toe. De intellectuele bravoura en muzikale kennis van Wannes Gyselinck, sinds een tijdje lid van het gezelschap, heeft het literaire en filosofische theater van de zusjes Ans en Louise Van den Eede een stevige politieke upgrade gegeven. Zijn waanzinnig interessante onderwerpkeuze, gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt Vanish Beach een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen.”

**** Focus Knack: “Zo luchtig als een komedie, zo scherp als een pamflet en zo droef als een tragedie. (…) Vanish Beach is een speelse tour de force waarin de makers met verbeelding, humor en scherpzinnigheid inzicht geven in de situatie van huidige vluchtelingen door gedocumenteerd te fantaseren over de Europese kunstenaars die in het begin van de twintigste eeuw naar Amerika vluchtten. Zo toont Hof van Eede dat politiek theater ook synoniem kan zijn voor speels, fris, grappig toneel dat de fictie onstuimig omarmt om de realiteit te kunnen begrijpen.”

**** Cuttingedge: “Een fijnzinnig monument voor de ontwrichting van de moderne mens. (…)
Vanish Beach wil geen duidelijkheid bieden, maar vat een dwaaltocht aan. Met scherpe teksten en een luchtige stijl wekt de voorstelling een gelaagde, meerduidige tragiek op. Een vederlicht en diepzinnig portret van een ondoorgrondelijke werkelijkheid.”

Là où le monde va, c’est là que nous allons

Op 24 augustus reizen we af naar Montréal (CA) waar de Franse vertaling van onze debuutvoorstelling (Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe) zal voorgesteld worden tijdens het festival Dramaturgies en dialoque. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd door het Centre des Auteurs Dramatiques (CEAD), met dit jaar een focus op hedendaags Nederlandstalig repertoire.
De mise en lecture vindt plaats op 27 augustus en zal geënsceneerd worden door actrice Sophie Cadieux & auteur Guillaume Corbeil en gelezen worden door Sophie Cadieux en Adrien Bletton.
Na afloop volgt er een nagesprek met Louise en Ans Van den Eede.

Het Weiss-effect op TAZ#16

Theater aan Zee viert deze zomer haar 20ste verjaardag en ook Hof van Eede zal van de partij zijn om dit jubileum met hen te vieren.
In 2012 werden we met onze debuutvoorstelling ‘Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe’ laureaat van de TAZ-KBC Jong theaterwerkprijs.
Vier jaar later en evenveel producties rijker zullen we er op 28 en 29 augustus ‘Het Weiss-effect’ spelen.
Om te reserveren verwijzen we je graag door naar de website van TAZ
En bekijk ook zeker de rest van het tiendaagse-TAZprogramma.
Hopelijk tot dan!

Met ‘Het Weiss-effect’ bevestigt Hof van Eede de kracht van (hun) theater: een samenleving voorzien van inzicht, humor, wijsheid én lucht – **** Els Van Steenberghe voor Focus Knack

Where the world is going…

Happy & sad.
We speelden een super fijne maar voorlopig ook laatste voorstelling van onze Engelstalige voorstelling ‘Where the world is going, that’s where we are going’.
Thank you Axis Arts Centre in Crewe, Manchester.

publicatie PARADIS

De theatertekst mét foto’s is uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek!
Wil je er graag eentje bestellen, stuur dan een mail naar info@hofvaneede.be

ARCHIEF

Where the world is going, that’s where we are going

Op 18 februari ’16 spelen Ans Van den Eede en Jeroen Van der Ven voor een voorlopig laatste keer de Engelstalige versie van onze debuutvoorstelling in het Verenigd Koninkrijk. Na een passage op het Edinburgh Festival Fringe (selectie Big in Belgium), het Flare Festival in Manchester en in Theatre Royal Plymouth zijn ze nu te gast in Axis Artc Centre in Crewe.

© Hof Van Eede 2018
Ontwerp en development Studio Rubio